Heeft u nieuws? Bel onze redactie: 046-4747555

Reclame

Avondje Damenpark

Foto: (Foto EHC Sittard-Geleen)

Op Hemelvaartsdag 5 mei 1932, dit jaar 85 jaar geleden, werd het Burgemeester Damenpark in Geleen officieel geopend.Het park was aanvankelijk opgezet als sportpark, maar groeide geleidelijk uit tot een wandelpark, waar het goed toeven was. Bij de uitbreiding naar de Beekhoverstraat kwamen er een visvijver, terrarium en picknickweide bij. In 1965 werd tussen het oude en nieuwe gedeelte een botanische tuin aangelegd, met vele bijzondere planten en bloemen, waarvan verscheidene soorten met een naambordje zijn aangeduid. Ook hier is een vijver aangebracht, waarin waterplanten staan. Na de laatste editie van Pinkpop in het park is de wieler- en ijsbaan een onderdeel van Laco Glanerbrook geworden.

Om het 85-jarig bestaan van het Burgemeester Damenpark te gedenken hebben Michel van Dijke (Stichting Wielerbaan Geleen) en Peter Willems (Heemkundevereniging Geleen) een avond georganiseerd waarop meerdere mensen hun eigen ervaring met het Burgemeester Damenpark komen vertellen of worden geïnterviewd door presentator Ben Dols (Streekomroep Start).

Te gast op deze avond zijn onder meer Jan Smeets (Pinkpop), Lambert Keulen (stockcar), Koos Snijders (oud-journalist) en Michel van Dijke. Stan Géron (reptielenkenner uit Maastricht) vertelt iets over zijn meegebrachte reptielen. De sprekers worden door Pierre Vossen begeleid met foto’s uit het archief van de Heemkundevereniging Geleen.

De avond wordt op 2 mei gehouden om 19:30 uur in Theater Karroessel, Jupiterstraat 35, Geleen. ’t Kaféke (theatercafé) is geopend vanaf 18:30 uur, de zaal gaat open om 19:15 uur. De opbrengst van de avond – de entree bedraagt 2 euro – komt geheel ten goede aan het Kinderonderzoekfonds Limburg.

Op zaterdag 6 mei worden er in het hele Burgemeester Damenpark festiviteiten georganiseerd in het kader van het 85-jarig bestaan.

Laatste Nieuws

zondag 2 juli 2017

Zomerconcert Philharmonie in Jardin d’Isabelle

vrijdag 30 juni 2017

Woonzorgvoorziening centrum Sittard

donderdag 29 juni 2017

Betoging voor behoud Glanerbrook

dinsdag 27 juni 2017

Meer mensen aan het werk dankzij Convenant Brede Aanpak

dinsdag 27 juni 2017

Blauwalg geconstateerd in vijvers Hoogveld

maandag 26 juni 2017

Sittard-Geleen wederom Fairtrade gemeente

maandag 26 juni 2017

Nieuwe lijsttrekker PvdA Sittard-Geleen

zondag 25 juni 2017

Strijkersensemble Salviuskerkje

zaterdag 24 juni 2017

Garageverkoop Einighausen

vrijdag 23 juni 2017

Draaginsignes voor veteranen